WhatsApp

Blog

aba-kariyer-yabanci-ogrenciler-icin-turkiyedeki-hukuk-fakulteleri

Yabancı Öğrenciler İçin Türkiye’deki Hukuk Fakülteleri

Türkiye’deki hukuk fakülteleri ve puanları her zaman yüksek olmuştur. Bu durum yıllardır aynı şekilde ilerler. Hukuk bugün eşit ağırlık bölümünün en yüksek puana sahip bölümleri arasındadır. Bu durum aslında tüm dünyada aynıdır. Her ülke hukuk fakültesi puanlarını diğer alanlardan çok daha yüksek tutmuştur. Hukuk fakültelerinin bu kadar yüksek puanlara sahip olması rastgele olan bir durum değildir. Tüm ülkeler ve üniversiteler bunu bilinçli bir şekilde yapmıştır.

Çünkü hukuk fakülteleri içerisinde yer almak için öğrencilerin sahip olması gereken ekstra özellikler vardır. Bu özelliklere sahip olmadan bu fakültelerde yer almak zorlu olacaktır. Üniversiteler de öğrencilerin hem eğitim hayatında hem de eğitim sonrası iş hayatında zorluk yaşamaması için fakültelerim puanlarını yüksek tutmuştur. Ayrıca hukuk eğitimi de zorlu bir eğitim süreci olduğu için üniversiteler kendilerini belli bir aşamaya getiren öğrencileri bu bölümlere kabul eder.

Hukuk Okumak Doğru Tercih Mi?

Bir öğrencinin okuyacağı bölüm aslında tamamen kendisi ile alakalıdır. Öğrenci kendi yetenek ve becerilerine göre bölüm tercihi yapmalıdır. Yani en iyi hukuk fakülteleri içerisinde yer almak için sadece en iyi skorları almak yetersizdir. Eğer öğrencinin bu alana herhangi bir yatkınlığı yoksa sevmediği bir mesleği yapmak zorunda kalacaktır. Bu durum tüm üniversite bölümleri için geçerlidir. Öğrenciler tercih yaparken bölüm ya da isme göre tercih yapmamalıdır. Kendi yeteneklerine ve yetkinliklerine göre tercih yapmalıdır.

Türkiye’deki Hukuk Fakülteleri Yabancı Öğrenciler Tarafından Tercih Ediliyor Mu?

Geçtiğimiz 20 yılda farklı bir ülkede üniversite okumak oldukça yaygın bir konu oldu. Öğrenciler artık istedikleri ülkede istedikleri eğitimi alabiliyor. Bu sürecin yaygınlaşmış olmasının nedenlerinden bir tanesi sürecin daha basit bir hale gelmiş olması. Bu basitlik aslında süreç içerisinde atılacak adımların netleşmesidir. Yani öğrenciler bugün hangi ülkede ya da hangi üniversitede eğitim almak istiyor ise istenilen belge ve bilgilere kolayca ulaşır.

Bu durum Türkiye’deki üniversiteler için de geçerlidir. Öğrenciler Türkiye’deki hukuk fakülteleri ya da diğer fakülteler içerisinde eğitim almak için istenilen belgelere kolayca ulaşabilmektedir. Fakat bu kolaylık tüm ülkeler için geçerlidir. Öğrencilerin hukuk eğitimi alması için bundan fazlasına ihtiyaç duyar. Türkiye’deki üniversiteler de bu anlamda öğrencilerin ihtiyacı olan tüm istekleri karşılıyor.

Türkiye’deki Hukuk Fakülteleri ve Avantajları

Bir öğrencinin farklı bir ülkede okuması için birden fazla seçeneğin olumlu olması gerekir. Aksi takdirde öğrencilerin kendi ülkelerinden başka ülkeye eğitim için gitmesinin bir mantığı olmaz. Öğrencilerin ilk dikkat ettiği nokta diğer ülkelerin onlara sunduğu eğitim kalitesidir. Kaliteli eğitim olmadığı sürece üniversiteye gitmenin bir anlamı olmaz. Türkiye bu anlamda öğrencilere büyük imkanlar sunuyor. Gerek akademik kadrosu gerek ise eğitim ekipmanları dünyanın sayılı ülkelerinde var.

Türkiye’deki en iyi hukuk fakülteleri kendi klasmanında dünyanın en iyileri arasında yer alıyor. Bu yüzden de Türkiye’deki hukuk fakülteleri her yıl yabancı öğrenciler tarafından çokça tercih ediliyor. Fakat kaliteli eğitim bir öğrencinin başka bir ülkeye gitmesi için yeterli olamaz. Öğrenci için eğitimin maliyeti de son derece önemlidir. Öğrencinin bu eğitimi karşılayacak maddi gücü yok ise eğitimin bir anlamı kalmaz. Türkiye eğitim ücretleri konusunda pek çok ülkeye göre çok daha uygundur.

Ülkemizde hukuk fakültesi devlet üniversiteleri içerisinde yabancı öğrenciler için son derece uygun. Vakıf üniversitelerindeki ücretler de diğer ülkelere göre çok daha uygun fiyatlardadır. Bunlara ek olarak Türkiye’de yabancı öğrenciler için sunulan burs imkanları da oldukça fazla. Tüm bu etkenler birleşince yabancı öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmesi gayet normal gözüküyor. Ayrıca dünyanın en iyi üniversiteler listesine ülkemiz her geçen dönem daha fazla okulu sokuyor.

Yabancı Öğrenciler Türkiye’de Okumak İçin Ne Yapmalı?

Tüm ülkeler dışardan öğrenci alırken belli başlı şartlar koyar. Türkiye’deki üniversiteler de bu tarz şartlara sahiptir. Bu şartların bir numaralı nedeni öğrencinin bölüme yeterli olup olmadığını ölçmektir. Ayrıca yabancı öğrenciler için İngilizce eğitim verildiği için öğrencilerin İngilizce yeterliliği de ölçülmelidir. Bunun üniversiteler öğrencilerden hem SAT hem de TOEFL ya da IELTS sınavı ister. Bu sınavlardan geçer not alan öğrenciler ülkemizdeki fakültelerden kolayca kabul alır.

Her üniversite yabancı öğrenciler için belli bir kontenjan açar. Kontenjanı yerleştirmeye de en yüksek puanlardan başlarlar. Bu yüzden öğrencilerin bu sınavlardan aldıkları skorlar ne kadar yüksek olursa okullardan kabul alması da o kadar kolay olur. Ülkemizdeki en iyi hukuk fakülteleri bu sınavlara ek olarak başka sınav istemez. Bu sınavlar her türlü öğrencilerin kabulleri için yeterli olacaktır. Bir diğer yandan bu sınavlar halihazırda dünyanın pek çok ülkesinde geçerli olan sınavlardır.

Doç. Dr. Gamze Sart Youtube kanalından ve web sitesinden Türkiye’deki hukuk fakülteleri hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Aba Academy adresinden de en iyi SAT, TOEFL ve IELTS eğitimlerini alabilirsiniz. Aba Kariyer internet sitesini ziyaret ederek de yabancı öğrencilerin tercih ettiği diğer fakülteler hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.