Yurt Dışı İçin Kariyer Planlaması Nasıl Yapılmalı?
Günümüzde birçok kişinin yurt dışı için kariyer planlaması yaptığına tanık oluyoruz. Peki; yurt dışı kariyer planlaması nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? Birlikte göz atalım…
Yurt Dışı İçin Kariyer Planlaması: Öğrencilik Döneminizi Hafife Almayın
Her şeyden önce öğrencilik döneminizi hafife almamalısınız. Kariyerinizin ilk adımlarını öğrencilik dönemi içerisinde attığınızı unutmayın. Özellikle lisans ve lisansüstü eğitiminiz sırasında güçlü bir CV oluşturmanız, kariyerinizde sağlam adımlar atmanıza yardımcı olacaktır. Yurt dışı kariyer planlaması yapıyorsanız eğitiminizin yanı sıra okul dışı aktivitelerinizin büyük bir role sahip olduğunu bilmelisiniz. Yalnızca bilgi birikiminiz değil; yer aldığınız projeler, bilimsel çalışmalar, yayınladığınız makaleler sizi rakiplerinizin önüne taşıyacak unsurlar arasında yer alıyor. Öğrencilik dönemi boyunca değer üretebileceğiniz, yaşadığınız çevre ve toplumla doğru ilişkiler kurabileceğiniz ve fark yaratabileceğiniz çalışmalarda yer almanız önemli bir avantaj. Bu anlamda stratejik yetenek yönetimi de elbette önem taşıyor.
Yurt Dışı İçin Kariyer Planlaması: Yabancı Dilinizi Geliştirin
Yurt dışında bir hayat kurmayı hedefliyorsanız hele ki kariyerinizi bu yönde planlıyorsanız yabancı dil seviyenizin bunun için yeterli olması şart. Yaşadığımız yüzyılda yabancı dil biliyor olmak bir seçenekten çok bir ihtiyaç ve bir zorunluluk halini almış durumda. Hal böyleyken; kariyer planınızı yurt dışına yönelik yapıyorsanız vakit kaybetmeden bu konuda çalışmaya ve kendinizi geliştirmeye başlamalısınız. Çok uluslu şirketlerde çalışabilmek ya da yurt dışındaki iş olanaklarını değerlendirebilmek için yabancı dil konusunda kendinizi geliştirmeniz hatta ikinci bir dili anadiliniz seviyesinde konuşabiliyor olmanız gerekiyor. Özellikle, iyi bir İngilizce’ye sahip olmak pek çok kapıyı açabiliyor.
Bilimi ve Teknolojiyi Yakından Takip Edin
Bir diğer önemli nokta ise teknoloji ve bilimi yakından takip ediyor olmak. Yaşadığımız dünyada teknoloji sürekli gelişiyor, bilgiler güncelleniyor. Birkaç yıl önce edindiğimiz güncel bir bilgi birkaç yıl sonra eskimiş ve geçerliliğini kaybetmiş olabiliyor. Sağlıktan sanata; mühendislikten sosyal bilimlere hemen her alan kendini sürekli yeniliyor, yapılandırıyor, dijitalleşen ve dönüşen dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor. Dünyaya ayak uydurabilmek ve kariyerinizde fark yaratabilmek için sizin de tüm bu gelişmelere aşina olmanız gerekiyor. Yalnızca kendi alanınızda değil farklı alanlar ve disiplinler hakkında da bilgi sahibi olmanız ve bilgilerinizi sürekli güncellemeniz önem taşıyor.
Yurt dışı için kariyer planlaması; stratejik yetenek yönetimi, iyi bir çalışma ve iyi bir analiz gerektiriyor. Kişinin kendine doğru hedefler koyabilmesi ve kariyerinde ilerleme kaydedebilmesi için yeteneklerinin ve yapabileceklerinin farkında olması gerekiyor. Bu noktada uzman bir görüşe başvurmak daha doğru bir kariyer planlaması için yardımcı olabiliyor. Siz de kariyer planlamanız konusunda desteğe ihtiyaç duyuyorsanız aba Kariyer ile iletişime geçebilirsiniz. Konu hakkında daha fazla içeriğe ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.